אודות הטיול בנחל שוח
אחד הנחלים בצפון מזרח רמת הגולן נמצא בשמורת טבע סגורה ואסור בכניסת מטיילים. הנחל מתחיל בסמוך לכביש מס' 978. ערוץ הנחל נחלק למספר חלקים מבחינת עבירות המטייל, חלקם לא קשים במיוחד וחלקם עד לבלתי עבירים לחלוטין.
תוואי הדרך מגוון ומורכב: בחלקו הראשון ההליכה על דרך עפר נוחה מרחק של כשני ק"מ עד לציר הנפט, על ציר הנפט פונים צפונה והולכים כ-200 מטר עד לגשרון מעל הנחל. בנקודה זו יורדים לערוץ עוברים גדר וההליכה הינה בדרך בלתי מסומנת בערוץ או בקרבתו. הערוץ בינוני בהיבט העומק.
במרבית חלקו הראשון (עד לחלק הקניוני) מומלץ לעקוב אחר השבילים שטוו בעלי החיים. הדרך אינה קלה אך בהחלט עבירה.
לאחר היציאה מהחלק הקניוני בתחילת המסלול הנחל נראה בשטח כערוצון קטן ומאופיין בעיקר בסלעי בזלת ובשיחי שיח אברהם. לאורך הנחל בעונת החורף ועד לשלהי האביב פזורים בנחל מספר גבים המעניקים מראה מיוחד ומשמשים כמקור שתייה לבעלי החיים.
לאחר כ-4.5 ק"מ מתחיל הקטע הקניוני המתון, ההליכה הינה בדרגת קושי בינונית, לאורך שבילי בעלי חיים ואו במעבר על ובינות לסלעי הבזלת. ההליכה הנוחה יותר הינה על הגדה הדרומית
לאחר כ-7 ק"מ מגיעים לשני גבים עונתיים מרשימים הנמצאים במרחק של כ-400 מטר האחד מהשני.
בסמוך לגב השני מתחיל הקטע הקניוני והעמוק של הנחל. הערוץ מכוסה לחלוטין בצמחיית נחלים אופיינית: קנים, שיחי אברהם, עצי תאנים ופטל, מנקודה זו לא ניתן ללכת בערוץ! ניתן ללכת על הגדה הצפונית בשביל שיצרו בעלי החיים ובשני שלי הגובה, הליכה שאינה קלה או ללכת על הרכס הצפוני הליכה נוחה מעט יותר.
קטע זה אורכו כ-1.5 ק"מ ובסופו הרכס יורד בתלילות לעבר הבקעה. מומלץ לא לרדת את הרכס והמצוקים ולהשתלב עם דרך העפר הנמצאת מצפון ויורדת לעבר מאגר מים אליפטי ללא שם הנמצא בסמוך לעין תינה.
מומלץ לפני סיום לבקר בעין תינה ולאחריו להגיע לחנייה הסמוכה לכביש מס' 918.
ניתן להגיע לנחל ממערב, מכיוון כביש מס' 918 לנחל ארבעה ערוצים המתלכדים בהמשך בתוך השמורה.
הנחל שהוכרז כשמורה סגורה מאפשר לבעלי חיים לשגשג בו באין מפריע. בנחל ובסביבתו מצויים עדרי צבאים רבים המונים עשרות רבות של פרטים, בשמורה מצויים שועלים, זאבים, חזירים ודרבנים.
השאר תגובה