בין קוצי האביב המוכרים נזהה את חוחן הקנרס הפורח ממאי עד יוני בשל דמיון מסויים לארטישוק (המכונה בארמית קנרס, או חרשף) אולם אין כל קשר משפחתי בין השניים.
זהו קוץ רב שנתי המתנשא ברגיל לגובה של מטר וחצי ויכול להגיע בקלות גם ל-3 מ' ויותר. נוכל למצוא אותו במרבית אזורי הארץ שאינם צחיחים, ובייחוד בקרבת יישוב.
חוחן הקנרס מתאפיין בעלים ביצתיים מאורכים מאוד בעלי שפה מסורית משוננת מאוד וקוצנית מעט. העלים הערוכים במסורג לאורך הגבעול שגם הוא עוטה צלעות קוצניות משולשות, ועוטפים אותו בבסיסם. העלים התחתונים גדולים מאוד והם קטנים בהדרגה ככל שנטפס במעלה הצמח.
בזכות עלים אלו זכה לכינוי לשון הגמל בערבית, שבה הוא מכונה גם חורפיש וכעוב. חוחן הקנרס נמנה עם משפחת המורכבים, זאת ניתן ללמוד מן הפרח הבוער בסגול ארגמני שעלי כותרתו המאורכים כאונות יוצרים פלומה עדינה ונעימה למגע. הפרחים זעירים וכולם דו-מיניים.
בכל פרט נמצא בין 10-15 תפרחות בקצה ענפים המתפצלים זה מזה. עלים קוצניים הערוכים במבנה גיאומטרי המזכיר את הארטישוק יוצרים מעין גביע בתוכו יושבת התפרחת.
לאחר פיזור הזרעים נותרת הקרקפת מוקפת עלים קוצניים הערוכים כמעין כתר מעגלי צפוף. העלים המרכזיים זקופים והדורים החיצוניים נמוכים יותר ונפתחים כלפי חוץ, גם תמונת הקרקפת העירומה תזכיר לנו ארטישוק לאחר זלילה הגונה.
השאר תגובה