קבר רחל

רחל בתו הצעירה של לבן הארמי, אחת מארבע האמהות בתנ"ך.

חייה של רחל רצופים סבל ואכזבות, עד לסיום חייה הטרגי. יעקוב התחייב לעבוד אצל לבן שבע שנים בכדי לזכות ברחל ולהנשא לה. רחל שציפתה לחתונתה עם יעקב, הופתעה לגלות שבליל חתונותה אביה החליף אותה עם אחותה הבכורה לאה מתחת לחופה.

בשל מעשה התרמית נאלץ יעקב לעבוד שבע שנים נוספות. לאחר חתונתה נדונה רחל לחיי נדודים בלתי פוסקים.

רחל הסובלת

סבלה של רחל מתמשך כאשר היא רואה את אחותה לאה ואת השפחות מתברכות בילדים והיא נותרת עקרה. רק בחלוף זמן רחל זוכה ללדת את בנה הראשון, את יוסף. השמחה היתה קצרת מועד. בעת לידתה את בנה השני, את בנימין היא נפטרת.

רחל נפטרה בי"א בחשוון. יעקב בוחר לקוברה בדרך אפרתה (בית לחם) על פי המסורת זהו המתחם המזוהה כיום עם קבר רחל.

צפייה לעתיד

רחל קבורה במקום הזה ולא במערת המכפלה, על פי המסורת, דרך בית לחם. רחל ממשיכה ללות את בניה ביציאתם לגלות, מבכה אותם וחזרתם תהה בדרך זו. זו שכרה על פועלה. רק אדם למוד סבל, יכול להזדהות ולגלות אמפתאיה לסבלו של האחר.

קבר רחל כיום

מתחם קבר רחל - מראה מבחוץ

ההגעה לקבר רחל כיום הינה כניסה למתחם מבוצר בשל הסמיכות לבית לחם. עוברים מחסום צהלי והנסיעה בין חומותיה של גדר ההפרדה. בהמשך מגיעים לכיכר קטנה שעץ זית נטוע במרכזה. משמאל נמצאת החניה.

במקום מוגשים באופן קבוע שתייה חמה וכריכים לטובת המבקרים, השאירו תרומה כאוות נפשכם.

עבור המבקר החדש שתמונת קבר רחל עומדת לנגד עיניו אל יתפלא שאת המבנה המפורסם הוא אינו צפוי לראות! המבנה הוקף בקירות בטון ולמעשה נכלא בתוך מבנה חדש. נדרש דמיון רב בכדי לאתר את קווי המתאר של הבנה הישן והמפורסם.

חלקי המתחם

אם הכנסכם למבנה בצד ימין מצוי בית כנסת (פינת השתיה בסמוך). מדלת הכניסה תעברו במסדרון המשמש את המתפללים ולקראת סופו בצד ימין מצוי ארון הקודש. משמאל תימצא הנפש לרחל מכוסה בפרוכת לבנה.

ניווט באמצעות וייז

ניווט באמצעות גוגל מפות