שביל ישראל | קטע מס’ 5 | מצומת חירם לעין בר יוחאי

אודות המסלול

שביל ישראל | קטע מס’ 5 | מצומת חירם לעין בר יוחאי. טיול בדרגת קושי בינונית עד קלה. הקושי נובע מהעליה למירון וכן מקטע עלייה של למעלה מק"מ המשולב עם שביל הפסגה. מרום הגובה המסלול במגמת ירידה עד לעין בר יוחאי. תחילת המסלול בעיקול הכביש ומתחילתו השביל במגמת עלייה. חלקו הראשון של המסלול הינו הליכה מתחילת המסלול ועד לחורבת חממה הנמצאת במוך לבית ספר שדה הר מירון, מרחק של כ-2.5 ק"מ.  מהנקודה בה חולפים על פני מספר עצי זית עתיקים השביל במגמת עלייה מתמשכת כ-1.5 ק"מ. בק"מ ה-5 לערך נפגוש בגת עתיקה ולאחריה שלושה מצפורים: מצפור נריה, מצפור הר הלבנון, המצפור המזרחי. המשך הדרך הינה נוחה ובהמשך במגמת ירידה לעבר מטעי הנשירים של בית ג'אן, מיד לאחריהם נפגוש בהוטת ג'רמק, קילומטר נוסף לערך של הליכה יביאנו לכסא אליהו ולאחר במוזליאום. מנקודה זו יוותר עוד כ-1 ק"מ עד לחנייה.

פרטי הטיול

אורך המסלול: כ- 13 ק"מ

דרגת קושי: בינונית

תאריך יציאה: 07/05/2016

תאריך חזרה: 07/05/2016

שעת מפגש: 06:00 בשל שעון הקיץ

מקום מפגש: בחניון הנמצא בצד שמאל על כביש מס' 866 לאחר כפר שמאי

משך הטיול: 7-8 שעות

עלות נוספת: עלות של 25 ש"ח בגין ההקפצה המועברת ישירות לנהג

תמונות מטיול קב' מס'1 25-04-2009: לחץ כאן

עלות הטיול: 100 ₪

הורד קובץ מסלול ב-GPX

שליחת נקודת מפגש


הערה: מטייל/ת מעל משקל 90 ק"ג ו/או סובל מבעיות בריאות מתבקש/ת לעדכן אותי בטרם ביצוע ההרשמה.

ציוד נדרש

  • 4 - 3 ליטר למטייל.
  • נעלי הליכה(לא נעלי ספורט) חובה!
  • קרם הגנה.
  • כפייה
  • פנס
  • כובע
  • אוכל למהלך הטיול
הרשמה לטיול הזמנת טיול


מירון


עין זבד


אלון מצוי


קטלב


סלמנדרה כתומה


כסא אליהו


טומולוס


פטל


ערער ארזי


זהבית השלוחות


מניפנית מצויה


אקנתוס | קוציץ סורי


אדמונית החורש


עלקת מצרית


מפת מסלול ודיאגרמת גבהים קטע מס' 5 מצומת חירם לעין בר יוחאי


ערך: נפתלי פונטיין


תגובות

יש להזין את התוצאה *

* נא להעתיק ולהדביק את כתובת ה-URL של עמוד הסרטון ביוטיוב.


  1. יוסי גבאי
    26/02/2016 21:13
    להגיב
    קבוצה 6 260216
  2. שיר הלוי
    27/10/2015 20:09
    להגיב
    קישור לתמונות של קב' 5 - 24/10
  3. meirc
    11/03/2013 20:46
    להגיב
    קישור לתמונות מטיול קטע #5 עם קבוצה 3 ב-9/3/2013.