מקור השם

שמה של נורית אסיה, אותה אנו מכנים בפשטות – נורית בא אלינו מהמושג התלמודי "נוריתא" שפירושו אור, אולי מפני שהצמח מתבלט בברק ובגוונים זוהרים של אדום וצהוב.
 

מבנה הצמח

הנורית הינה 'גיאופיט' כלומר בעלת פקעת שטוחה, המצמיחה שורשים חדשים בכל שנה. גבעוליה שעירים ונושאים בין פרח אחד לחמישה. מתוך הגבעול מניצים עלים שסועים מחולקים לאונות (3) ועלים קטנים פרושים לאורך הגבעול שלעיתם מסתעף ומגיע לגובה של 20-23 ס"מ בממוצע.
 
למרות שהצבע האדום הבוהק הוא 'סמלה המסחרי' של הנורית, הרי שלעיתים הוא חסר בעלי הכותרת וחושף כתמים צהבהבים, שנחבאים מאחורי הפיגמנט האדום.
 

עלי הכותרת

מי שרגיל לזהות את הנורית עפ"י מספר עלי הכותרת (5) יופתע להיווכח כי ישנם גם מופעים של עלים רבים יותר (מעל 10!) מאפיין ברור יותר יהיה קיומם של עלי גביע שצדם הפנימי אדמדם, וריבוי אבקנים ועליים.

עלי הכותרת קעורים וקוטרו הממוצע של הפרח כ-6 ס"מ. האבקנים סדורים במערך ספירלי, בצורת חרוט.

האבקה

למאביקיה, בעיקר חיפושיות פרחים 'משלמת' הנורית בייצור עודף של אבקה, רובה נאכלת, ורק מעט ממנה דבק בגופן של החיפושיות (אמפיקומות – בשמן הלטיני) ויגיע ליעדו בפרח שכן. סוג המאביק מסביר הן את המבנה הצלחתי (החיפושיות אינן מיטיבות לעוף) והן את הצבע האדום – החיפושיות רואות אותו, הדבורים לא.

בתי גידול

את הנורית נמצא בכל אזורי הארץ ואף במדבר. הפריחה היא בין חודשים מרץ ומאי, באזורים המדבריים הנורית מקדימה לפרוח הודות לחום ונוכל לראותה שם כבר בפברואר, אך לכל דבר מחיר –נוריות אלה תהיינה נמוכות בכ-10 ס"מ.